2011. május 3., kedd

Így készül a bevágott mobilzseb

Hátha valakinek újat mutatok. :)

1. Szükség van két megfelelő méretű zseblapra, egy csíkra, amiből a gombhoz készítünk pántot, és az alapra (nálam farmer). Az egyik zseblapon közbéléssel megerősítettem azt a részt, ahol a nyílás lesz. Az alapra szintén közbélést kell vasalni, legalább a nyílás alá, de mivel ebből a farmerből táska készült, én az egészre vasaltam.

2. A csíkból pántot varrtam, félbehatottam. Felrajzoltam a nyílást, és a közepéhez gombostűztem a pántot a képen láthat módon: a hurok felfelé nézzen, és a pánt szélei csak egy picivel lógjanak a felrajzolt vonal alá.


3. Elhelyeztem az anyagon, és a a jelölés mellett, kb. 4 mm távolságra körbevarrtam a nyílást. (Ne tévesszen meg, hogy kelleténél több függőleges vonal van a vízszintesen, egyszerűen csak vaciláltam a mérettel, és végül a nagyobb mellett döntöttem.)
A jelölés mentén átvágtam az anyagokat, a végén v alakban a sarkokig. Itt jött az én mániám, a tisztázás. Mindent tisztázok, így ezeket a nyúlfarknyi darabokat is cikcakkoltam, de ezt a lépést sokan kihagyják. Tégy belátásod szerint! :)
4. A nyíláson keresztül befordítottam a zseblapot a farmer alá, és levarrtam.


5. Megfordítottam a munkadarabot, és a zseblapra (színt színére fordítva) rávarrtam a párját. (Persze, tisztáztam is. :D) Csak a zseblapokat fogd össze, a farmert ne!


6. Már csak gomb kellett rá. Így néz ki készen. Nyilván elég rövidebb pánt is, ha kisebb gombot szánsz rá, de nekem most ez a méretes egyed tetszett meg. :)


Eredeti bejegyzés az Öltögetőn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése